Következő  tanács:

Soha ne torkolld le, csak mert „idegesít”!

A legtöbb emberrel előfordul néha, hogy a napi munka után fáradtan, vagy kevésbé jókedvűen hazatérve nincs türelme, kedve másokhoz, és ezért ingerülten reagál mások közeledésére – ez sajnos hatványozottan igaz lehet a gyerekekre nézve.

Az ő vidámságuk, életteliségük néha ilyenkor annyira távol áll a fáradt ember lelkiállapotától, mint tűz a víztől. És néha pontosan ezzel a „vödör hideg vízzel” öntjük nyakon a gyereket, amikor ráförmedünk például azzal, hogy:

  • Maradj már csendben!
  • Hagyd már abba a nyávogást!
  • Ne izegj-mozogj már annyit!
  • Dugulj már el!
  • Maradj nyugton!

Ha aztán ezzel sikerül letörni a gyermek lelkes ugrándozását, akkor annyira már nem „zavar”, annyira már nincs kontrasztban a viselkedése, ugrándozása a mi sötét hangulatunkkal…

Ezzel röviden körülbelül annyit mondtunk neki: tegyél már úgy, mintha itt sem lennél, szűnj már meg létezni… Hogy esne ez nekünk, ha velünk történne? Vagy éppen: hogy esett ez nekünk, amikor gyerekként velünk tették meg a felnőttek ugyanezt?

Ha Veled még sosem történt ilyesmi, akkor hadd gratuláljak, remek dolog, hogy sosem kerekedtek a józan döntéseid fölébe az inger-reakció alapú impulzusok.

Néha azonban sajnos a legjobb szándék ellenére is sok embernél becsúszik valami hasonló.

Ha ez történne, akkor javaslom, jusson eszedbe, hogy nem a gyerekkel van a baj!

Az ő állapota, lelkesedése, vidámsága, őszinte érdeklődése, játékossága az, amit Te éppen akkor, amikor mérges vagy rá, teljesen elveszítettél.

Vegyél hát egy nagy levegőt, és inkább nevesd jól ki saját magad, amiért ilyen véresen komolyan vetted magad, sőt, ha lehet, nevess egy jót a gyerekkel, legyél egy kicsit a játszótársa, kergetőzzetek egyet, vagy bármi ilyesmi, és engedd el a túlzott komolyságot: legyél egy kicsit újra gyerek!

Meglásd, könnyebb, mint gondolnád!

Ha így teszel, azzal nagyban hozzá fogsz járulni, hogy gyermeked kiegyensúlyozott, stabil legyen, illetve, hogy továbbra is vidám maradhasson, bízhasson Benned, és igaz barátjának tekintsen, ezáltal pedig később is Hozzád forduljon először, amikor valami nehézsége van az életben, bármilyen más „rossz társaság”helyett.

Te pedig szintén sokkal jobban fogod érezni magad ezután, azt garantálhatom! 😉

Próbáld ezt ki, és figyeld meg, hogyan alakul gyermeked ügyessége, intelligenciája, és hogyan javul a kapcsolatotok, sőt még a saját közérzeted is!

Sok sikert hozzá!

A következő tanácsot a legközelebbi hírlevélben találod.

Ha pedig szeretnél egy azonnali, hatékony eszközt, amellyel megkönnyítheted és felgyorsíthatod gyermeked iskolai haladását, egyben pedig megspórolhatsz vele magadnak egy csomó szabadidőt, akkor kattints ide:

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com

Pin It on Pinterest