1. 3. tanács:

Minden nap szánj rá valamennyi időt, hogy tényleg meghallgasd gyermeked mondanivalóját!

Bár sokszor tele lehetsz mindenféle tennivalóval, lehet, hogy rohannod kell, hogy tartani tudd a tempót az életben adódó követelményekkel, mégis fontos, hogy minden nap szentelni tudj némi időt gyermekedre, amikor csak és kizárólag teljes mértékben rá figyelsz.

Ez fontos gyermeked lelki fejlődése szempontjából, és a kapcsolatotok szempontjából is.

Amire ilyenkor figyelj:

  • Ez egy olyan időpont legyen, amikor minden és mindenki mást kizársz, és minden figyelmedet neki adod. Amikor elmondhatja, mi történt vele, mi érdekli éppen, milyen nehézségei vagy épp milyen sikerei voltak az iskolában, vagy azon kívül.
  • Ilyenkor ne figyelj oda a telefonra, az internetre, a tévére és a rádióra sem, csak rá.
  • Ezt add is tudtára, miközben meghallgatod: nézz rá, amikor hozzád beszél, és amikor hozzá

beszélsz, és ha elmondott neked magáról valamit, akkor egy biccentéssel, pár szóval hozd is tudtára, hogy meghallottad és értetted, amit mondott.

  • Ha kérdez valamit, válaszold meg a kérdését legjobb tudásod szerint.
  • Éreztesd vele, hogy fontos a számodra, fontos neked a véleménye, fontosak a gondolatai.
  • Ha esetleg mindössze napi 20 perced van erre a kizárólag Neki szánt időre, akkor ez alatt a 20 perc alatt tartsd be ezeket a szabályokat, és érd el, hogy ez a napi 20 perc rá szánt idő biztosan meglegyen. (Természetesen sokkal jobb, ha még több időt tudsz Rá szánni, de ha csak ennyi idő fér bele, akkor ezeknek a szabályoknak a betartásával szerencsére még így is csodákat tehetsz.)
  • Te is oszd meg vele néhány gondolatodat ebben az időszakban, legalább röviden.

Ha mindezt megteszed, azzal rendkívüli módon megalapozod gyermeked lelki stabilitását, ragaszkodását, és nagy mértékben megerősíted vele a kapcsolatotokat.

Így kölcsönös lesz a kommunikáció, megnövekszik köztetek a megértés és a szeretet is.

Ez nagyban hozzá fog járulni, hogy gyermeked kiegyensúlyozott, stabil legyen, bízzon Benned, és később is Hozzád forduljon először, amikor valami nehézsége van, ahelyett, hogy „rossz társaságba” keveredne, az italhoz vagy a drogokhoz nyúlna, stb.

Próbáld ezt ki, és figyeld meg, hogyan alakul gyermeked ügyessége, intelligenciája, és hogyan javul a kapcsolatotok is!

Sok sikert hozzá!

A következő tanácsot a legközelebbi hírlevélben találod.

Ha pedig szeretnél egy azonnali, hatékony eszközt, amellyel megkönnyítheted és felgyorsíthatod gyermeked iskolai haladását, egyben pedig megspórolhatsz vele magadnak egy csomó szabadidőt, akkor kattints ide:

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com

Pin It on Pinterest