1. tanács:

Gondoskodj róla, hogy gyermeked mindig kipihenhesse magát, és arról is, hogy megfelelően táplálkozzon.

Talán nem gondolnád, hogy ennek köze lehet hozzá, hogy sikeres és boldog legyen, de tulajdonképpen ezek azok a dolgok, amik megalapozzák, hogy képes legyen odafigyelni, tanulni, összpontosítani, dolgokat felfogni.

Talán Te is megfigyelted már, hogy a gyerekek néha akkor „pörögnek” a legjobban, amikor a legkimerültebbek. Ezt érdemes idejében észrevenni, és hamar ágyba terelni őket.

Fontos, hogy amennyire lehetséges, az alvóhelyük közvetlen környezete legyen csendes, nyugalmas és sötét.

Persze, ha a gyermek igényel egy kis éjjeli fényt, ha ez őt megnyugtatja, akkor tegyél neki oda egy kis éjjeli fényt, de ezt leszámítva legyen csend és sötét.

A megfelelő táplálkozáshoz fontosak például a következő dolgok:

  • sok zöldség,
  • gyümölcs,
  • jó minőségű fehérjeforrás,
  • vitaminok,
  • ásványi anyagok,

Persze, lehet, hogy gyermekünk az iskolai menzán eszik, és jó esetben ezzel nem is jár rosszul, de érdemes lehet némi vitamin- és ásványi anyag pótlásáról is gondoskodnunk.

Több helyen is kaphatóak kifejezetten gyerekek számára készült ilyen termékek, például gyümölcsízű rágótabletták, stb. Nézz körül az interneten, vagy egy közeli vitaminboltban, látni fogod, hogy bőven van kínálat és nem is elérhetetlen árakon.

Ez különösen megfontolandó, amennyiben úgy látod, hogy gyermeked nyugtalan, illetve nyugtalanul alszik vagy betegességre hajlamos, de a teljesen egészségesnek tűnő gyermek esetében is kifejezetten hasznos tud lenni, ami az osztályzatain vagy a magaviseletén is megmutatkozhat.

Próbáld ezt ki, és figyeld meg, hogyan alakul gyermeked ügyessége, intelligenciája, koncentrációja, viselkedése, közérzete.

Sok sikert hozzá!

A következő tanácsot a legközelebbi hírlevélben találod.

Ha pedig szeretnél egy azonnali, hatékony eszközt, amellyel megkönnyítheted és felgyorsíthatod gyermeked iskolai haladását, egyben pedig megspórolhatsz vele magadnak egy csomó szabadidőt, akkor kattints ide:

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com

Pin It on Pinterest