Íme, a következő tanács arról, hogy mi az, amit megtehetsz, hogy gyermeked az oktatásban tapasztalható „nehezített pálya” ellenére is értelmes, rátermett, talpraesett felnőtté válhasson, aki sikeres, és így végső soron boldog lesz az életben.

Bármit hallottál is korábban, bármit tanítottak is Neked, amikor kicsi voltál, az e heti tanács mégis ez: Álmodozni márpedig jó dolog! Hagyd, hogy gyermeked használja a fantáziáját, képzelőerejét!

Sok gyermekre rászólnak, ha álmodozáson kapják, még az is lehet, hogy egy fantázia, a képzelete egy terméke miatt hazudósnak nevezik, vagy ezeket mondják neki:

  • „Ugyan már, csak képzelődsz!”

  • „Ne álmodozz fiam!”

  • „Hiszen ez csak egy téveszme!”

  • „Szállj már le a földre!”

Pedig, ha jobban belegondolunk, láthatjuk, hogy minden sikeresen létrehozott dolog – egy cég, egy művészeti alkotás, vagy akár egy tál fenségesre sikeredett étel is – a képzeletünkkel veszi kezdetét.

Ha nincs ott előtte egy ötlet, egy elképzelés arról, hogy mit szeretnénk elérni, akkor a végeredmény sem lesz ott. Vagy pedig olyan lesz, amilyen…

Tehát: Minden onnan indul el, hogy kitaláljuk, mit szeretnénk.

Ehhez pedig szükség van a fantáziánkra!

Ha feltalálóinknak nem lett volna képzelőereje, akkor nem is tudtak volna feltalálni semmit, és pusztán a véletlenen, meg a szerencsén múlt volna, hogy néhol rájöjjenek valami új dologra. A legtöbb esetben pedig kifejezetten hajtotta őket egy cél, egy vágy, egy elképzelés, hogy egy létező problémát valahogyan megoldjanak. Ezért új és új módszerek ezreit próbáltak ki az adott probléma megoldásának megtalálásához, míg végül ténylegesen megtalálták a megfelelő eszközt, módszert stb., és így feltaláltak egy teljesen új dolgot, ami addig még nem volt.

Ennek köszönhetünk ma oly sok mindent, az elektromos izzóktól a számítógépeken át a repülőgépekig, hosszasan sorolhatnánk, mennyi mindent.

Ha nem lett volna képzelet, nem jutottunk volna el sehová.

Tehát:

Segíts gyermekednek, hogy szabadon használhassa a képzeletét!

Hagyd, hogy álmodozzon, és ötletei legyenek.

Segíts neki a megvalósításban, esetleges terelgetésben, segíts neki azzal, hogy megosztod vele a megvalósításhoz szükséges értékes tapasztalataidat, anélkül, hogy helyette oldanád meg a dolgot.

Ha jó ötletei vannak, dicsérd meg értük. Kérdezd meg tőle, hogy mi vele a célja, mit szeretne ezzel elérni. Gyermeked hálás lesz ezért, ragyogó lesz az intelligenciája, és ezzel nagymértékben hozzájárulhatsz, hogy sikeres és boldog felnőtt legyen belőle.

Próbáld ezt ki, és figyeld meg, hogyan alakul ettől gyermeked ügyessége, intelligenciája, és hogyan javul a kapcsolatotok is!

Sok sikert hozzá!

A következő tanácsot a legközelebbi hírlevélben találod.

Ha pedig szeretnél egy azonnali, hatékony eszközt, amellyel megkönnyítheted és felgyorsíthatod gyermeked iskolai haladását, egyben pedig megspórolhatsz vele magadnak egy csomó szabadidőt, akkor kattints ide

 

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com

Pin It on Pinterest